Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ewaldek

Tosty z grilla

Rekomendowane odpowiedzi

Jadłeś kiedyś tosty z grilla? Nie. Musisz spróbować!!! Chrupiące, z ciągnącym żółtym serem, owiane zapachem z grilla. Polecam! 

Zapraszam na kanał YouTube tam znajdziesz więcej przepisów.

https://www.youtube.com/channel/UCxtFustKRq7QEC-mJPeDvqQ

tostyzgrilla4.jpg

Składnik:

1 chleb tostowy pszenny

300g sera żółtego w plasterkach

Tacki aluminiowe do smażenia

 

Wykonanie:

Chleb tostowy w pierwszej kolejności  kroimy na kromki i podpiekamy na grillu z jednej strony na samym ruszcie do uzyskania ładnego koloru. Trzeba uważać i cały czas kontrolować, ponieważ chleb bardzo szybko się podpieka i może nam się spalić.

Następnie wkładamy dwa plasterki sera żółtego  na chleb stroną wcześniej podpiekaną i przykrywamy kromką również stroną podpieczoną, tak żeby z jednej i z drugiej strony kanapka była czysta niepodpieczona.

Teraz tak przygotowane kanapki kładziemy na grilla na tackach aluminiowych.  Jeżeli mamy zamykanego grilla zamykamy, wtedy szybciej ser się roztopi. Co jakiś czas kanapkę odwracamy.

Gdy serek ładnie  w środku nam się roztopi,  kanapki ściągamy z grilla, usuwamy tacki aluminiowe i teraz podpiekamy tosty na samym ruszcie, ale jak wcześniej musimy cały czas kontrolować i obracać tosty żeby nam się nie spaliły.

Oczywiście do tostów możemy dodać uprzednio przygotowane pieczarki  lub inne warzywa.

Smacznego!

 

 

Edytowane przez ewaldek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja najczęściej robię tosty na zwykłej patelni :) smaruję zewnętrzną stronę masłem, do środka daję awokado, szpinak, jakiś ser i opiekam z każdej strony dociskając chleb do patelni. szybko i smacznie :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Myślicie, że takie tosty dobrze będą smakować z dodatkiem jakieś szynki i kiełbasy? Wydaje się być to idealnym rozwiązaniem podczas grilla. :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dnia 25.08.2016 o 13:10, Pyszny napisał:

Myślicie, że takie tosty dobrze będą smakować z dodatkiem jakieś szynki i kiełbasy? Wydaje się być to idealnym rozwiązaniem podczas grilla. :D

Na pewno. Ja podpiekam osobno mięsne dodatki do takich tostów, smak staje się o wiele bogatszy. Byleby tylko cienko je pokroić.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.