Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie zapraszam na wersję wegetariańską pysznej potrawy kuchni chińskiej-makaronu dan dan. Smacznego:)

Składniki:

100 gram granulatu sojowego 400 ml wody 3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 2 cm imbiru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki pasty doubanjiang lub czerwonego miso 1 łyżka cukru zblanszowany szpinak

Bulion: 500 ml wody 4 grzyby suszone shitake kilka sztuk kombu 400 ml mleka sojowego 4 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego 4 łyżki pasty tahini 1 łyżka octu ryżowego
 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.