Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na przepyszny, bardzo chrupiący boczek w stylu chińskim. Smacznego:)

Składniki:

1 kg boczku bez kości, ze skórą
1 kg soli gruboziarnistej
białko z dwóch jaj
kilka kropel oleju sezamowego

Do zamarynowania mięsa:

1 łyżka chińskiego wina do gotowania
1 łyżeczka chińskiej przyprawy 5 smaków
1 łyżeczka czarnego, mielonego pieprzu
1 łyżeczka soli

Do posmarowania skóry:

1 łyżka octu ryżowego
3/4 łyżeczki soli

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.