Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na przepis na idealne spaghetti bolognese

Składniki:

500 gram mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
400 gram pomidorów
400 ml bulionu
4 gałązki selera naciowego
1 duża marchew
2 szalotki lub 1 biała cebula
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
25 ml czerwonego wina wytrawnego
sól i pieprz do smaku
starty ser grana padano
świeża bazylia lub natka pietruszki
Ugotowany al dente ulubiony makaron

 

 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 miesiące później...

Według mnie zdecydowanie za krótko gotowane, na początek dałbym też boczek + masło. Taki sos jest bardziej tłusty ale zdecydowanie bliżej mu do oryginalnego ragu bolognese, który można użyć też między innymi do lasagne. Sos bolognese polecam jeść szczególnie z makaronem tagiatelle. Spaghetti bolognese jako potrawa nie funkcjonuje we Włoszech, to bardziej kuchnia międzynarodowa (szczególnie popularna w Wielkiej Brytanii).

Edytowane przez MG78
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.