Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siema! Ostatnio w necie natknąłem się na czarny czosnek. Ponoć to bardzo innowacyjny i zdrowy produkt. Jednak moja wiedza odnośnie niego jest mizerna. Czy ktoś z Was miał styczność z tym produktem? Jaki ma smak, do jakich potraw warto go włączyć, jakie konkretnie ma właściwości? 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Podczas pierwszej degustacji czarnego czosnku bardzo zaskoczył mnie smak, który był lekko słodkawy i wcale nie był ostry. Dodatkowo aromat, w którym wyczuwalne były nuty grzybów, wędzonych śliwek i wanilii. Według mnie to naprawdę godny uwagi produkt. Powstaje w wyniku fermentacji białego czosnku, która trwa aż 60 dni. Odnośnie właściwości, to idealnie nada się dla ludzi, którzy mają problemy z układem trawiennym, odpornościowym oraz krążenia. Przeważnie korzystam z niego podczas przygotowywania potraw z kuchni azjatyckiej, chociaż słyszałem, że wiele osób dodaje go podczas tradycyjnego gotowania.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

dzięki za nowy,ciekawy temat,trochę już żyję ?ale to dla mnie nowość,muszę się za nim porozglądać.Czy można łatwo go kupić w formie główek?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.