Skocz do zawartości

Lasanie z kapusty


monika76

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

mała główka kapusty włoskiej, 1/2 kg mieszanego mięsa mielonego i 20 dag wędzonego boczku, bułka kajzerka, 1-2 cebule , ząbek czosnku, 1 jajko , 3/4 szklanki śmietany, sól,pieprz,tymianek

Sposób wykonania:

Z kapusty wyciąć głąb.Całą główkę gotować 5 minut w osolonej wodzie.Wyjąć,ostudzić ,poodrywać liście.

Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.Cebulę i czosnek drobno posiekać.Mięso,bułkę,cebulę z czosnkiem i jajko wyrobić.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i tymiankiem.

Boczek pokroić w plastry.Żaroodporne naczynie wyłożyć połową boczku.Następnie kolejno warstwami układać liście kapusty i mięso.Górną warstwę przykryć pozostałymi plastrami boczku.

Naczynie przykryć folią aluminiową i piec ok 1 i 1/2 godz w temp. 150 C..Po 1 godz polać lasanię śmietaną.Po dalszych 15 min zwiększyć temp do 200 C,by boczek był chrupiący.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.