elka_m Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Makowiec ucierany 1. Ciasto Składniki: 1 kostka margaryny, 25 dag cukru pudru, 6 jajek, 1 opakowanie proszku do pieczenia, 10 łyżek przegotowanego mleka, 3,5 szklanki mąki. Sposób przyrządzenia: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku i ucierać. Następnie dodawać po łyżce mąki wymieszanej uprzednio z proszkiem do pieczenia i dobrze utrzeć. Następnie wlać mleko i wymieszać. Na koniec ubić pianę z białek i wymieszać ją z ciastem. 2. Masa Składniki: 2 szklanki maku, 2 szklanki cukru, 2 jajka, 1 zapach migdałowy. Sposób przyrządzenia: Mak sparzyć, zemleć 2 razy z cukrem, dodać zapach, jajka i wymieszać. Na blachę wyłożyć połowę ciasta, na to masę makową i drugą część ciasta. Piec około 1 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.