Skocz do zawartości

Makowiec Ucierany


elka_m

Rekomendowane odpowiedzi

Makowiec ucierany 1. Ciasto Składniki: 1 kostka margaryny, 25 dag cukru pudru, 6 jajek, 1 opakowanie proszku do pieczenia, 10 łyżek przegotowanego mleka, 3,5 szklanki mąki. Sposób przyrządzenia: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku i ucierać. Następnie dodawać po łyżce mąki wymieszanej uprzednio z proszkiem do pieczenia i dobrze utrzeć. Następnie wlać mleko i wymieszać. Na koniec ubić pianę z białek i wymieszać ją z ciastem. 2. Masa Składniki: 2 szklanki maku, 2 szklanki cukru, 2 jajka, 1 zapach migdałowy. Sposób przyrządzenia: Mak sparzyć, zemleć 2 razy z cukrem, dodać zapach, jajka i wymieszać. Na blachę wyłożyć połowę ciasta, na to masę makową i drugą część ciasta. Piec około 1 godziny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.