elka_m Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ciasto karmelowe 1. Ciasto Składniki: 0,5 kg mąki tortowej, 4 żółtka, 1 kostka margaryny „Maryna”, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Sposób przyrządzenia: Ciasto zagnieść, podzielić na 2 części i każdą z nich piec oddzielnie prze około 45 minut. 2. Masa Składniki: 0,5 litra śmietany kremówki, 0,5 szklanki cukru pudru, 2 opakowania „Śmietan – fixu”. Sposób przyrządzenia: Śmietankę ubić z cukrem pudrem i „Śmietan – fixem”. Placki przełożyć masą. 3. Karmel Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego zagęszczonego, orzechy włoskie. Sposób przyrządzenia: Puszkę wstawić do garnka z wodą i gotować przez około 2,5 – 3 godziny. Gdy zgęstnieje wylać na ciasto i posypać po wierzchu posiekanymi orzechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.