Mooonikaa Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Na 10 porcji składniki: ~300 g mąki ~3/4 szkl. cukru ~100 g. jagód (mrożonych) ~2 łyżeczki proszku do pieczenia ~1,5 szklanki mleka (poł na pół ze zsiadłym) ~1/4 szkl. oleju ~2 jajka ~szczypta soli ~tłuszcz do formy ~cukier puder do posypania wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, po czym przesiac do miski. Dodać cukier i lekko rozmrożone owoce. Wlać mleko roztrzepane z jajami. Wszystkie składnieki wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy z wgłębieniami lub do złożonych podwójnie pergaminowych foremek. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Oprószyć delikatnie cukrem pudrem. Podawać na zimno lub ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.