Justyna.K Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Miałam gości i zrobiłam ta babkę bardzo szybka i smaczna polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Kiedyś często piekłam tę zebrę. Ciasto robiłam jak wyżej, a czasem dzieliłam ciasto na 3. do trzeciej porcji dodawałam kisiel wiśniowy (proszek) zebra miała 3 kolory: żółty brązowy i różowy.ciasto piekę na tortownicy wylewając na środek kolejne porcje (po 2-3 łyżki).Zebra trzykolorowa? Cóż, to nie zoo, a ciasto pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 babka upieczona zrobiłam 3 kolory narazie stygnie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja też upiekłąm tę babkę na szybkiego w sobotę. Ciasto łatwe, smaczne- ja nazywam takie "zapychacze" - jak nie mam czasu na nic bardziej skomplikowanego a przecież rodzinka ciasta sie domaga!!!!!!!!! polecam udaje sie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka9 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Dla mnie ta zeberka jest super - piekłam - polecam :P :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carolina0 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 ja ta babke piecze roznie, . ostatanio zrobilam c alal kakowa , po upieczeniu przekroilam ja i posmarowalalm powidlami sliwkowymi, a gore polalam polewa czekoladowa , lub do kakowego ciasta , w formie juz dodoalam odcedzone czeresnie ze sloika ..... tez wyszla dobra........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Ladnie sie prezentuja te zeberki .Ja cale dziecinstwo jadlam takie suche babki (bo mama nic innego nie potrafila?🙂 )Wiec sama ich nie robie,ale moze kiedys sprobuje taka zeberke albo tulipana iny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka_23 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 zrobiłam dziś ZEBRĘ. dodałam tylko pół szklanki oleju i szklankę cukru i... wyszła super!!! zamiast szklanki wody, której z lenistwa nie chciało mi się gotować i studzić, dodałam szklankę coli 🙂. fajny i szybki przepis...DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerusia Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 koniecznie musze upiec tę zeberke :D ale mam troche głupie pytanko :P w ilu stopniach nalezy piec to ciasto, żeby sie nie przypaliło? POZDRAWIAM SERDECZNIE!! 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Zrobiłam dziś zebre :grin: mniam mniam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakalec Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Duma mnie rozpiera, bo upieklam moja pierwsza Zeberke... i wyszla... 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yola79 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Proszę o podpowiedz; w ilu stopniach i jak długo piec tą babką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 proponuje w 180 okolo 45 min ale najlepiej jak po tym czasie sprawdzisz patyczkiem, jak suchy to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Mart ale apetyczna robiłaś z krupczatki czy ze zwykłej pszennej?Pozdrawiam Cię i wszystkiego dobrego w błogosławionym stanie. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.