Dorota Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 Wykonywałam ten tort kilka razy i zawsze wyszedł inny. Raz nawet całkowicie się nie udał (krem się rozpłynął). Może możecie poradzić. Od czego to zależy? Może od śmietany - chociaż najlepiej wyszedł z najtańszej śmietany z supermarketu. Może coś byście tam dodali? Oczywiście nie zrezygnuje z tego tortu (cóż za smak :D ) tylko z powodu kilku niepowodzeń, jednak wolałabym, żeby zawsze wychodził. Z góry dziękuję za poradę. Link do tortu: Tort śmietankowy Rafaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2004 to dziwne ,widocznie cos zrobiłas zle...jesli zachowasz proporcje uda sie napewno.Moja proporcja...to 0.5 l. kremowki36%,1 biala czekolada 20 dag kokosu,2 sniezki-najlepiej takie na wode.Mase wykładam na biszkopt z 5 jajek.Zawsze sie uda...pozdrawiam....Agnieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tusia Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Ja uzywam do wykonania tego kremu 1/2 l. smietany kremówki, 200g bialej czekolady, 2 op. smietany sniezki, 200g kokosu, 200g platków migdalowych i zawsze mi wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 uzywaj śniezki na wode...to podstawa.Ja stosuje na poł litra 36 proc smietany 1 czekolade i 200 gr kokosu,a czasem fantazjuje i dodaje na krojone wafle ....orzecy krojone ....słonecznik prazony...itd....wychodzi super...ale najlepiej jest zrobic to dzien wczesniej....wtedy nie ma problemu z krojeniem...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hania_30 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 za dużo śmietany.sniezka jest na 250ml.na litr smietany trzeba ich 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 zeby sniezka sie ubila ,smietana musi byc bardzo zimna,wrecz lodowata,ale mysle ze ty Dorotko to wiesz. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 wiem wiem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 mnie Rafaello najlepiej wychodzi jak śmietanę ubijam ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 zazdroszcze ci siły w rekach :lol: mnie by ręka odleciała chyba....pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 również pozdrawiam i reczę, ze to nie takie trudne. Dobrze schłodzona dość duża miska, odpowiednia trzepaczka, kilka minut i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi