Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Dorota

Dlaczego "Tort Rafaello" nie zawsze wychodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Wykonywałam ten tort kilka razy i zawsze wyszedł inny. Raz nawet całkowicie się nie udał (krem się rozpłynął).

Może możecie poradzić. Od czego to zależy? Może od śmietany - chociaż najlepiej wyszedł z najtańszej śmietany z supermarketu. Może coś byście tam dodali? Oczywiście nie zrezygnuje z tego tortu (cóż za smak :D ) tylko z powodu kilku niepowodzeń, jednak wolałabym, żeby zawsze wychodził. Z góry dziękuję za poradę.

Link do tortu: Tort śmietankowy Rafaello

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

to dziwne ,widocznie cos zrobiłas zle...jesli zachowasz proporcje uda sie napewno.Moja proporcja...to 0.5 l. kremowki36%,1 biala czekolada 20 dag kokosu,2 sniezki-najlepiej takie na wode.Mase wykładam na biszkopt z 5 jajek.Zawsze sie uda...pozdrawiam....Agnieszka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja uzywam do wykonania tego kremu 1/2 l. smietany kremówki, 200g bialej czekolady, 2 op. smietany sniezki, 200g kokosu, 200g platków migdalowych i zawsze mi wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

uzywaj śniezki na wode...to podstawa.Ja stosuje na poł litra 36 proc smietany 1 czekolade i 200 gr kokosu,a czasem fantazjuje i dodaje na krojone wafle ....orzecy krojone ....słonecznik prazony...itd....wychodzi super...ale najlepiej jest zrobic to dzien wczesniej....wtedy nie ma problemu z krojeniem...pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zeby sniezka sie ubila ,smietana musi byc bardzo zimna,wrecz lodowata,ale mysle ze ty Dorotko to wiesz. :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

również pozdrawiam i reczę, ze to nie takie trudne. Dobrze schłodzona dość duża miska, odpowiednia trzepaczka, kilka minut i gotowe

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.