Skocz do zawartości

Dlaczego "Tort Rafaello" nie zawsze wychodzi?


Dorota

Rekomendowane odpowiedzi

Wykonywałam ten tort kilka razy i zawsze wyszedł inny. Raz nawet całkowicie się nie udał (krem się rozpłynął).

Może możecie poradzić. Od czego to zależy? Może od śmietany - chociaż najlepiej wyszedł z najtańszej śmietany z supermarketu. Może coś byście tam dodali? Oczywiście nie zrezygnuje z tego tortu (cóż za smak :D ) tylko z powodu kilku niepowodzeń, jednak wolałabym, żeby zawsze wychodził. Z góry dziękuję za poradę.

Link do tortu: Tort śmietankowy Rafaello

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to dziwne ,widocznie cos zrobiłas zle...jesli zachowasz proporcje uda sie napewno.Moja proporcja...to 0.5 l. kremowki36%,1 biala czekolada 20 dag kokosu,2 sniezki-najlepiej takie na wode.Mase wykładam na biszkopt z 5 jajek.Zawsze sie uda...pozdrawiam....Agnieszka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

uzywaj śniezki na wode...to podstawa.Ja stosuje na poł litra 36 proc smietany 1 czekolade i 200 gr kokosu,a czasem fantazjuje i dodaje na krojone wafle ....orzecy krojone ....słonecznik prazony...itd....wychodzi super...ale najlepiej jest zrobic to dzien wczesniej....wtedy nie ma problemu z krojeniem...pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.