Skocz do zawartości

Gulasz pasterski


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Gulasz pasterski I

600 g cielęciny

4 średnie cebule

5 łyżek oleju

1 łyżeczka soli

1 łyżka papryki

1/2 l bulionu mięsnego

2 zielone papryki

4-6 pomidorów

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, podsmażyć mięso i cebulę. Oprószyć solą i mieloną papryką, wlać bulion. Dusić przez 45 min na małym ogniu. Papryki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Dodać do gulaszu, dusić jeszcze 10 min. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić. Dodać do gulaszu, dusić 5 min. Przyprawić.

Podawać np. z ryżem na sypko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.