Skocz do zawartości

Ryż po serbsku


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Ryż po serbsku

25 dag mięsa wieprzowego

10 dag ryżu

2 pomidory

po małej żółtej, czerwonej i zielonej papryce

1 cebula

1 ząbek czosnku

1/4 litra bulionu z wołowiny (z kostki)

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka słodkiej papryki

szczypta chili

1 łyżeczka przecieru pomidorowego

sól

1 łyżka natki pietruszki

Ryż opłukać, odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasadę ogonka i nasiona, pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w 1-cm. kawałki. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać mięso, chwilę smażyć, dołożyć odcedzony ryż, paprykę, pomidory i chili, przyprawić solą, pieprzem i papryką, wymieszać z przecierem pomidorowym. Zalać bulionem mięsnym i pod przykryciem gotować na małym ogniu ok. 35 minut, co jakiś czas delikatnie mieszając. Potrawę podawać z posiekaną drobno natką, z dodatkiem surówki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.