Skocz do zawartości

Sernik z rossą


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki - 1/4 paczki margaryny - 2 żółtka - 1 całe jajko - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 paczka cukru waniliowego - 1 łyżka śmietany - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser: - 1 kg sera półtłustego - 1 szklanka cukru pudru - 2 paczki cukru waniliowego - 2 paczki budyniu śmietankowego - 2 paczki budyniu waniliowego -1/2 szklanki roztopionej margaryny - 3 żółtka 2 całę jajka - 1 olejek cytrynowy - 2 szklanki mleka Piana: - 5 białek - 1 szklanka cukru pudru Sposób przygotowania: Ciasto wyrobić dokładnie łącząc wszystkie składniki, a następnie wyłożyć na blachę, starając się wyłożyć jak najwyżej boki. Składniki sera dokładnie połączyć, całość wylać na wyłożone ciasto. Z białek ubić pianę i wyłożyć na ser. Piec w całości około 1 godziny w temperaturze 200°

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.