Skocz do zawartości

Marysieńka


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: I ciasto: - 7 jaj - 1 szklanka cukru - 2 pełne łyżki sypkiego kakao - 5 pełnych łyżek mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka, kakao, proszek z mąką i wymieszać. Piec w temperaturze 180° przez 30-40 minut. Po upieczeniu przekroić placek na 2 części II ciasto: - 25 dag włoskich orzechów - 5 białek - 20 dag cukru kryształu - 1 1/2 łyżki miodu - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Białka ubić z cukrem, dodać pokrojone orzechy z resztą składników i wymieszać. Piec w temperaturze 180° przez 30-40 minut Krem: - 1/2 l mleka - 1 cukier waniliowy - 5 żółtek - 20 dag cukru - 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 kostka margaryny Sposób przygotowania: Odlać 1/2 szklanki mleka, a resztę zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i pół szklanki mleka. Wszystko wlać na gotujące mleko i ugotować z tego budyń. Utrzeć margarynę i dodać przestudzony budyń. Ciasto przekładać kremem, w środku powinien znaleźć się placek orzechowy. Na wierzch ciasta polać polewę kakaową.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.