Skocz do zawartości

Łosos dla 4 osob


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - Włoszczyzna (tak jak na rosół), - szklanka białego wytrawnego wina - liść laurowy, - sól - pieprz - ziele angielskie. Nadzienie: - 3 pory - 2marchewki - gałąź selera - 2 zabki czosnku - czerstwa bulka, - 0,5szklanki mleka - jajo - 3lyzki masla - natka - sol - pieprz. Sposób przygotowania: Z wloszczyzny,wina i 0,5 szklanki wody oraz przypraw ugotowac wywar. Odcedzic (wywar bedzie potrzebny).Warzywa na farsz oczyscic ,posiekac z czosnkiem i podsmazyc na masle. Czerstwa bulke zalac cieplym mlekiem, zmiksowac, wymieszac z jajkiem, warzywami i posiekana natka, doprawic. Rybe oplukac,posolic,napelnic farszem, zaszyc.Zalac wywarem i piec w piekarniku na 220 ° c 20 minut. Sos cytrynowy: -Sok z 2 cytryn - 8 lyzek oleju - zabek czosnku - 2 pomidory - natka - sol - pieprz - cukier. Obrane i pokrojone pomidory skropic sokiem z cytryny,dodac zmiazdzony czosnek,oleji posiekana natke.doprawic. Rybe wyjac z wywaru ulozyc na polmisku i podawac z sosem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.