zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: - 10 całych jaj - 2 szklanki cukru - 3 szkl mąki - 1/2 szkl suchego maku - 2 płaskie łyżki sypkiego kakao - 2 kostki margaryny - 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 małe słoiki powidła śliwkowego - duża paczka biszkoptów Sposób przygotowania: Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku. Ubić pianę z białek, i razem z mąką i proszkiem, dodać do utartej masy z margaryny. Ciasto podzielić na 3 części: - 1 pozostawić biała - do drugiego dodać mak - do 3 kakao Na blachę wykładać po kolei ciasto białe, słoiczek powideł, 1/2 paczki biszkoptów, ciasto z makiem, powidła, biszkopty i na to wszystko ciasto kakaowe. Całość piec w temperaturze 150° około 1 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
->Renia<- Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Proszę napisać ile to jest- 1/2 szkl suchego maku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazula226 Opublikowano 15 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 bardzo przepraszam za ten błąd, wynika on stąd, że kopiuje przepisy z mojego komputera, a tu nie przyjmuje ułamków w ten sposób pisanych jeszcze raz bardzo przepraszam, bede teraz sprawdzała a chodzi o 0.5 szklanki suchego maku jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
->Renia<- Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Dziękuję bardzo nigdy nie domyśliłabym się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.