zazula226 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Składniki: - piersi kurczaka (po jednej na osobę), - plastry ostrego żółtego sera (dwa na każdą pierś), - brzoskwinie z puszki, - gotowa mieszanka przypraw do drobiu i panierki do kurczaka, - pół szklanki mleka, - oliwa. Sposób przygotowania: Piersi oczyszczamy, rozbijamy cienko tłuczkiem, uważając, żeby ich nie podziurawić, (co może okazać się dosyć trudne dla początkujących i zbyt agresywnych), posypujemy mieszanką przypraw, na mięsie kładziemy plasterki sera i pokrojone brzoskwinie, zawijamy i spinamy wykałaczkami, uformowane rolady maczamy w mleku, panierujemy i smażymy na złoto na oliwie, obsmażone układamy na srebrnej folii w piekarniku, posypujemy startym żółtym serem i pieczemy 20 minut w umiarkowanej temperaturze.Potrawa jest na tyle sycąca i oryginalna w smaku, że nie domaga się wyszukanych dodatków, jednak doskonale komponuje się z delikatnością ryżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.