milena Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Zupa pieczarkowa 2 l wywaru lub wody, 250 ml śmietany, 500 g pieczarek, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, natka pietruszki, ew. 2-3 kostki rosołowe Pieczarki oczyszczamy, płuczemy i kroimy w plasterki, paseczki lub półplasterki, smażymy na maśle, zalewamy wywarem i gotujemy. Na koniec doprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką, przyprawami i posiekaną zieloną pietruszką. W trakcie gotowania możemy dołożyć ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, chociaż ta zupa jest najlepsza z grzankami lub makaronem. Jeżeli zamiast wywaru używamy wody, to możemy dodać kostki rosołowe. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.