Agatka15 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 1) Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżeczki oleju Białko ubić na sztywną dodać cukier i żółtka i dalej miksować dodać olej. Na koniec dodać maki i wymieszać drewniana łyżką, bardzo delikatnie. Blaszkę wysmarować margaryną, posypac tarta bułka. Wyłożyć ciasto, piec od 10-15 min. 2) Masa wiśniowa 1 słoik wiśni 0,9l 2 galaretki wiśniowe 2 paczki budyniu śmietankowego Kompot zagotować dodać galaretki, zagotować w 3/4 szklanki wody rozpuścić budyń, zalać na ten kompot z galaretkami. Wyłożyc na biszkopt. 3) Krem karpatkę ( Delecta lub Gelwe) zrobić według przepisu na opakowaniu dodac kostkę KASI. Posmarować masę wiśniową . 4) Polewa czekoladowa 1/2 kostki margaryny 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Wszystko rozpuścić i wymieszać na małum ogniu. Rozmarowac na karpatce. SMACZNEGO :wink: :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Czy ten budyń ma być ugotowany razem z galaretkami jak są rozpuszczone. Tak zrozumiałam, nie jestem pewna czy dobrze? ina12 Cytuj
Agatka15 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zagotuj kompot 0,9 l z wydrążonych pestek wiśni dodaj dwie galaretki wiśniowe wymieszaj dwa budynie rozrób i wlej do komptu i lekko zgotój. Wyłóż na ciasto i na wystudzony połóż krem karpatke i polej czekoladą. smacznego Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedż, to jednak dobrze zrozumiałam. Ten przepis zainteresował mnie i napewno to ciasto upiekę. Pozdrawiam serdecznie. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi