Agatka15 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Składniki: 50 dag mąki 25 dag masła 1 szklanka cukru 2 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 2 torebki budyniu ( waniljowego) 1,5 kg jabłek Wykonanie: Mąkę, proszek, cukier, jajka zagnieść. Podzielić na 2 część. Jedną rozłożyć na blachę. Jabłka obrać pokroić i ułożyć na ciasto. Budyń ugotować na 3 szklankach mleka. Gotujący budyń wylewamy na jabłka. Rozkładamy drugą część ciasta. Pieczemy 45 min. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!! :wink: :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.