milena Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 1 białko 10 dkg cukru białka z cukrem ubić na sztywno. Blachę wyłożyć papierem,powyciskać szprycą małe beziki i wstawić do rozgrzanego do 130 stopni pieca i tak przy uchylonym piecu suszyć przez 1 godz. Potem piec wyłączyć i zostawić tak na całą noc. Jeżeli ktoś lubi bezy w środku lejące ,to niech piecze je 30 min. Jeżeli ktoś lubi słodkości to bardzo polecam. Acha i jeszcze jedno nie radzę dawać mniej cukru bo podczas zdejmowania z blach rozpadną się. Ja chciałam zrobić bezy mniej słodkie i tak właśnie postąpiłam lecz niestety bezy się rozpadały więc musi być cukru 1do 10-ciu (czyli na 1 białko 10 dkg cukru) Przepis pochodzi z "Domowej Kawiarenki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.