Skocz do zawartości

Napój Pomarańczowo Marchwiowy


pszczółka maja

Rekomendowane odpowiedzi

2 pomarańcze, 1/2 kg marchwi, 2 szklanki cukru, 1 łyżeczka kwasku cytrynowego, 8 l wody Pomarańcze sparzyć i dokładnie umyć skórki, pokroić na 4 części - zalać 3 l wody i gotować 130 min z obraną marchwią i cukrem i kwaskiem. Wszystko razem zmiksować i wymieszać z pozostałymi 5 litrami zagotowanej wody. Rzeby wzbogacićsmak można np dodać soku z malin.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tak pomarańcze są ze skórką. Można oczywiście dać bez skórki, ale myśle że wtedy trzeba dać ich ze 2 więcej (nigdy nie robiłam bez skórki). Wody jest tyle bo i tak po 2 h gotowania duża część wyparowuje. Można oczywiscie dać mniej-tak naprawdę do smaku wedle uznania:) Poprostu można dać mniej wody i zrobić sok, a nie napój jak w przepisie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.