Skocz do zawartości

Bajaderki


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 50 dag mąki - 25 dag margaryny - 20 dag cukru pudru - 2 jaja - łyżka proszku do pieczenia - łyżka kakao - szklanka mleka - 5 łyżek dżemu (dowolnego) - bakalie (rodzynki orzechy włoskie, skórka pomarańczowa) - kieliszek rumu (może być wódka) Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę posiekać z masłem dodać cukier i jaja. Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części rozwałkować i upiec dwa placki. Jeden (jeszcze ciepły) rozkruszyć w misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum (ewentualnie wódkę), szklankę mleka i utrzeć na jednolitą masę. Drugi placek posmarować najpierw dżemem, a następnie przygotowaną masą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.