Skocz do zawartości

Tradycyjny domowy sernik z kruszonką


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 30 dag masła - 50 dag mąki - 35 dag cukru - 5 łyżek mielonych migdałów - 5 łyżek mleka - 5 łyżek śmietany - 2 żółtka - szczypta cynamonu - 50 dag wiśni - 50 dag twarogu - 1 cukier waniliowy - 1 budyń waniliowy - 3 jajka Sposób przygotowania: Roztop masło, do miseczki wsyp mąkę, 25 dag cukru migdały i cynamon. Dodaj żółtka, mieszając składniki mikserem, dolewaj masło. Dokładnie wyrób ciasto, by nie było grudek. Przygotuj masę twarogową. Dodaj mleko, śmietanę, cukier waniliowy, resztę cukru, budyń oraz jajka. Składniki utrzyj na jednolita masę. Wiśnie oprósz mąką, tortownice nasmaruj tłuszczem. Spód i brzegi-do wysokości 1/3 blachy wylep częścią2/3 ciasta. Zalej twarogiem, na nim umieść wiśnie oprószone uprzednio mąką. Sernik piecz 50 minut w 175 stopniach. Po 20 minutach pieczenia wyjmij je, posyp kruszonką, dopiecz. Gotowe, ostudzone ciasto posyp cukrem pudrem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.