aneta26 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 CIASTO: 6 BIAŁEK 3/4 SZKL CUKRU 1SZKL MAKU 5 DAG WIÓREK KOKOSOWYCH KREM: 1SZKL MLEKA 1/2SZKL CUKRU 6ŻÓŁTEK 3ŁYŻKI MĄKI 1 MASŁO ESENCJA MIGDAŁOWA PODŁUŻNE BISZKOPTY KIELISZEK WÓDKI OPAK. GOGZKIEJ POLEWY CZEKOLADOWEJ GARŚĆ WIÓREK KOKOSOWYCH CIASTO:BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM NA SZTYWNO, WSYPAĆ MAK I WIÓRKI. MASĘ WYLAĆ NA BLACHĘI PIEC 30MIN W 180'C KREM:1/2L MLEKA ZAGOTOWAĆ Z CUKREM.MAKĘ I ŻÓŁTKA ROZMĄCIĆ Z RESZTĄ MLEKA.WLAĆ DO WRZĄCEGO MLEKA.OSTUDZIĆ.BUDYŃ UTRZEĆ Z MASŁEM, DODAĆ ESENCJĘ. KREM WYŁOŻYĆ NA CIASTO. KILKANAŚCIE BISZKOPTÓW SKROPIĆ WÓDKĄ WYMIESZANĄ Z 1/2 SZKL MOCNEJ HERBATY OSTUDZONEJ. BISZKOPTY ULOŻYĆ NA WIERZCH I CIASTO OBLAĆ POLEWĄ, POSYPAĆ WIÓRKAMI. SMACZNEGO! Cytuj
Sikorka2 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 I ten przepis też był wczoraj!!!!!!!!!!!!Trochę dziwny makowy biszkopt!!! :wink: Cytuj
zazula226 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 to jest przepis jak na cycki murzynki, tylko zamiast okrągłych są podane podłużne biszkopty, ale przepis jest ok Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.