Skocz do zawartości

Mus czekoladowy


aska1985

Rekomendowane odpowiedzi

200g czarnej czekolady (zawartośc kakao 70%) 4 jajka Przygotowanie: czekoladę rozpuścić na kuchence w garnku wstawionym do innego garnka z wodą lub w mikrofali. Pozostawić do ostygnięcia. Sparzone jajka rozbić i rozdzielić żółtka od białek. Przestudzoną płynna czekoladę wlać do żółtek i wymieszać na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę dodając malą szczyptę soli. Delikatnie wymieszać pianę z masą czekoladowo-jajeczną. Jest to najbardziej pracochłonny etap przygotowania musu> Jednolitą puszystą masę wlać do salaterki lub pojedyńczych foremek, przykryć folią i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.