aska1985 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zg艂o艣 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 200g czarnej czekolady (zawarto艣c kakao 70%) 4 jajka Przygotowanie: czekolad臋 rozpu艣ci膰 na kuchence w garnku wstawionym do innego garnka z wod膮 lub w mikrofali. Pozostawi膰 do ostygni臋cia. Sparzone jajka rozbi膰 i rozdzieli膰 偶贸艂tka od bia艂ek. Przestudzon膮 p艂ynna czekolad臋 wla膰 do 偶贸艂tek i wymiesza膰 na g艂adk膮 mas臋. Z bia艂ek ubi膰 sztywn膮 pian臋 dodaj膮c mal膮 szczypt臋 soli. Delikatnie wymiesza膰 pian臋 z mas膮 czekoladowo-jajeczn膮. Jest to najbardziej pracoch艂onny etap przygotowania musu> Jednolit膮 puszyst膮 mas臋 wla膰 do salaterki lub pojedy艅czych foremek, przykry膰 foli膮 i wstawi膰 do lod贸wki najlepiej na ca艂膮 noc. Cytuj
basga Opublikowano 22 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 22 Marca 2007 Ja dodaj臋 jeszcze ubit膮 艣mietan臋,mus jest delikatniejszy. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 23 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 23 Marca 2007 Basiu - faktycznie lubisz odgrzebywa膰 stare przepisy 馃檪 A powiedz mi jaka dajesz 艣mietane ile procentow膮. Cytuj
basga Opublikowano 23 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 23 Marca 2007 馃檪 馃檪 :roll: wczoraj mia艂am taki chwilowy nastr贸j na odgrzebywanie dawnych przepisik贸w 馃檪 Daj臋 30%,do ubicia w zupe艂no艣ci wystarczy. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 23 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 23 Marca 2007 Basiu - dzi臋ki. Poszukaj mo偶e co艣 znajdziesz interesuj膮cego w starych przepisach. Ja czasami tak siedze i przegl膮dam... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.