aneta26 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 CIASTO: 1,5SZKL MĄKI 1,5SZKL CUKRU 3 ŁYŻKI KAKAO 1MARGARYNA 3ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA CUKIER WNILIOWY 4 JAJA 5ŁYŻEK WODY MASA SEROWA: 50-70DAG SERA BIAŁEGO 4JAJA 1SZKLA CUKRU 1/2 MASŁA WIÓRKI KOKOSOWE MARG.,CUKIER, KAKAO, WODĘ I CUKIER WANILIOWY GOTOWAĆ 5MIN. PO OSTUDZENIU DODAĆ 4 ŻÓŁTKA I WYMIESZAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ. ODLAĆ 1/2 SZKL MASY. DO RESZTY DODAĆ MĄKĘ, PROSZEK DO PIECZENIA I PIANE Z BIAŁEK. WLAĆ DO FORMY. ZEMLEĆ SER, POŁĄCZYĆ Z POZOSTAŁYMI SKAŁDNIKAMI, UTRZEĆ NA GŁADKA MASĘ, WYŁOŻYĆ NA CIASTO. PIEC 60MIN W 200'C. PO UPIECZENIU POLAĆ ODLANĄ MASĄ I POSYPAĆ WIÓRKAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Robiłam izaurę na niedzielę i w cieście kakaowym zrobił się trochę zakalec,tak jakby się nie dopiekł w środku choć na wierzchu prawie się przypalił :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Aniu ja bardzo często piekę isaurę i korzystam z przepisu Kasi-zawsze wychodzi przepyszna...polecam Ci tamtą wersję-chociaż nie powiem ,że nie wypróbuje też tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Elu dziękuję poszukam przepisu Kasi o którym piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Anetko dla porównania > mój przepis http://www.smaczny.pl/forum/Isaura-t3510.html Ja wypróbuję Twój :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.