Lorelai Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 20 dag.białego sera, zapach waniliowy, 3/4 szkl.cukru pudru , 5 łyżeczek żelatyny, 30 herbatników, 50ml.wiśniówki, ok.8 truskawek. Polewa: 25 dag.czekolady , 50ml.kakao słodkiego, 100 ml.mleka. Wykonanie: Ser zemleć ,dodać zapach,cukier-utrzeć. Zelatynę namoczyć w odrobinie wody,rozpuścić-podgrzewając. Wymieszać z serem. Na folii aluminiowej ułożyć 3 rzędy herbatników po 5 w każdym rzędzie. Skropić wiśniówką. Rozprowadzić na nich połowę sera. Znów ułożyć herbatniki-skropić-wyłożyć resztę sera. Na środku ułożyć rząd truskawek. Dwie skrajne warstwy herbatników złożyć ku górze tak by utworzyć trójkąt-namiocik. Owinąć folią i włożyć do zamrażarki. Rozgrzać czekoladę z mlekiem i kakao.Ostudzić. Chłodną oblać ciasto. Odstawić w chłodne miejsce.Kroić przed podaniem na porcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam.Czy wiśniówkę można zastąpić czymś innym, bo sernik brzmi ciekawie tylko w wersji dla dzieci alkohol mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorelai Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Oczywiście-możesz skropić sokiem wisniowym,lub malinowym. Serdecznie pozdrawiam;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.