Jola_A. Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Ciasto:1/2 kostki margaryny,szklanka wody-zagotowac,wsypac szklanke maki tortowej-gotowac kilka minut ciagle mieszajac i ostudzic.Wbijac stopniowo 5 jaj,ucierac mikserem,dodac plaska lyzeczke proszku do pieczenia,wymieszac.Ciasto podzelic na 2 czesci ,rozlozyc na blaszkach i upiec. Krem: 1/2 litra smietany kremowki 30%,5-6 lyzek cukru(w zaleznosci czy ktos lubi slodsze czy mniej slodsze) lyzka kakao,4 lyzeczki zelatyny rozuszczonej w 1/4 szklanki goracej wody,dzem wisniowy lub jagodowy. Smietane ubic na sztywno dodac cukier ciagle ubijajac,olejek smietankowy,rozpuszczona ostudzona zelatyne.Podzelic na dwie czesci.Jedna czesc zostawic biala,do drugiej dodac kakao. Ciasto karpatkowe posmarowac dzemem wylozyc na to mase ciemna,nastepnie jasna,przelozyc drugim ciastem,posypac cukrem pudrem.Ciasto przechowywac w lodowce. SMACZNEGO!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 zdjecie tej karpatki :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 To ciasto ma tylko jedna wade-zbyt szybko znika z talerza!!! :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.