zazula226 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Składniki: - 10 ząbków czosnku - 2 kromki chleba tostowego - 3/4 szklanki mleka - 2 gałązki zielonej pietruszki - gałka muszkatołowa - sól - pieprz Sposób przygotowania: W garnuszku gotujemy wodę i wrzucamy do niej na 3 min. obrane ząbki czosnku. Z chleba tostowego wybieramy miękisz. Mleko podgrzewamy na ogniu. Wrzucamy do niego rozgnieciony czosnek, miękisz chleba i zieloną pietruszkę. Gotujemy na wolnym ogniu mieszając ok. 15 min. Podczas gotowania dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Gotujemy i rozcieramy zawartość sosu drewnianą łyżką, aż stanie się w miarę gładki. Sprawdzamy smak. Sos podajemy na ciepło do wszelkiego rodzaju mięs pieczonych i duszonych. Może być użyty na zimno do pieczonego mięsa, podanego jako wędlina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Dziękuje za tak zróżnicowane sosy do potraw. Z pewnością je wypróbuje :lol: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazula226 Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 no proszę bardzo, polecam się na przyszłość, mam nadzieje, że będą smakowały;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.