jolkaCH Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Witam i proszę o pomoc Szukam przepisu na ciasteczka z "wyciskarki". Dzisiaj zrobiłam kruche ciasto i .....porażka - okazało się za twarde. Cytuj
ali Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 A co znaczy z "wyciskarki"? Mam przepis na cistka przez maszynkę, o te chodzi? Cytuj
jolkaCH Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Witaj Ali Wyciskarka to jest urządzenie podobne do pistoletu,ma 10 wymiennych końcówek do wyciskania ciasta(otrzymujesz różnego krztałtu ciasteczka). Można też używać go do dekoracji ciast i tortów bo jest 6 końcówek do tego przeznaczonych. Ciasto do "ciastek przez maszynkę "jest za twarde. Urządzenie to kupiłam bez przepisów.(można go kupić w każdym supermarkecie w dziale z foremkami) Cytuj
Jola_A. Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 mam taki przepis,nie wiem czy o to ci chodzilo,ale mozesz sprobowac. 3 jajka 25 dag.margaryny 1/2 szklanki cukru(moze byc wiecej) cukier waniliowy 2 paczki kaszki ryzowej 3 lyzki wiorkow kokosowych(niekoniecznie) 1 lyzeczka proszku do pieczenia Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto.Wyciskamy szpryca ciasteczka,i pieczemy na zloty kolor. Cytuj
jolkaCH Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Dziękuje Jolu. Nie wiem co się stało ze zdjęciem które wysłałam. Chyba potraktowano jak reklamę Cytuj
Jola_A. Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 u mnie zdjecie wyciskarki jest widoczne.pozdrawiam.Sprobuj te ciasteczka,dobre sa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi