Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ina12

Ciasto Hali

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis ten posiadam z " PRZEPISY CZYTELNIKÓW" Ciasto: 2 szklanki maki, 2 łyzeczki proszku do pieczenia,pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jajka, żółtko. Masa budyniowa: litr mleka, 3 budynie czekoladowe. Masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, cztery serki homogenizowane waniliowe, 3 jajka, białko, budyń smietankowy, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłozyć je na prostokątna blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorace przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. N a końculekko mieszajaąc połączyć z pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180* C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Bardzo smaczne jest to ciasto. Jezeli to ciasto znajduje się na Forum, a ja przeoczyłam, to proszę mi wybaczyć. ina12

post-2336-1172256809_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wszystkim którzy lubią ciasta z budyniem czekoladowym chciałam przypomnieć ten placuszek. Mam go z tego samego żródła co Halinka i bardzo go lubię,prosty ,smaczny i ładnie wygląda a do tego jeszcze niedrogi. Zachęcam do upieczenia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto wygląda bardzo apetycznie. Mam pytanie jakie serki to mają być (jakiej wielkości), czy mogą być np. serki Danio czy jakieś większe? Pozdrawiam Kaśka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kaka ja używałam właśnie takiej wielkości serków tylko innej firmy,jeżeli chodzi o wagę to tak około 15 dag ma jeden.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam To ciacho będzie pyszne. Ja mam pytanko. Na jakiej wielkości blaszce go robicie? Dopiero zaczynam przygodę z pieczeniem, więc nie chcę zrobić gafy. Z góry dziękuję za odp. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Eluniu dziękuję za przypomienie tego ciasta i udzielenie prawidłowej odpowiedzi. Serki używam 150g. Iwulek ja piekę to ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo spodobał mi się ten przepis ale brak mi trochę konkretniejszych informacji. Proszę napiszcie czy budynie mają być z cukrem czy bez i na jaką ilość mleka. Są budynie na 0.5l lub 0.75. Nie mam za dużego doświadczenia w pieczeniu i jest to dla mnie ważne. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj na forum Alicjo :) Ja podpowiem tak: budynie z cukrem i na 0,5 litra mleka (te tradycyjne). Udanego wypieku życzę i smacznego :) Ineczko myślę, że dobrze odpowiedziałam, jakby co to mnie popraw, pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Oj wielkie dzięki za szybką reakcję. Ciasto ma być gotowe na sobotę. Chciałam zrobić coś nowego i ciekawego. Wszyscy u mnie uwielbiają budyń i serki homogenizowane więc jak się uda to powinien być przebój na ważną uroczystość rodzinną, Serdecznie pozdrawiam. :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Proszę bardzo :D Powiem Ci, że wybrałaś bardzo fajny przepis, mam nadzieję, że ciasto Ci się uda, i że rodzince będzie smakowało, powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.