Skocz do zawartości

Szybka sałatka warstwowa


anika24

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 3-4 jajka czerwona fasolka z puszki słoiczek marynowanej czerwonej papryki puszka kukurydzy trochę żółtego sera majonez ketchup łagodny Przyrządzenie: Jajka ugotować na twardo i podzielić na połówki. Fasolkę i kukurydzę odcedzić z puszki i zlać zimną wodą na sitku. Paprykę odcedzić i pokroić w kosteczkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sałatkę układać warstwami w szklanej misce od dołu: 1. Jajka podzielone na pół, ułożyć na dnie miski 2. Jajka zalać majonezem, aby zostały w całości pokryte 3. Na majonez dać fasolkę czerwoną 4. Wylać prawie cały ketchup łagodny, aby pokryć fasolkę 5. Na ketchup dać pokrojoną paprykę 6. Następnie kukurydzę 7. Na sam wierzch dać starty żółty ser Życzę smacznego :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.