Jola_A. Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 CiastoI: 1 1/2 szklanki maki 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki miodu(moze byc sztuczny) 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki kawy(wystudzonej) 2 jajka 1 lyzeczka sody lyzka przyprawy do piernika Jaja ubic z cukrem,dodac miod i olej,dodawac pozostale skladniki,wymieszac.Wlac do formy,upiec. Ciasto II: 5 jaj 1 niepelna szklanka cukru 15 dag.orzechow mielonych 5 dag maki tortowej plaska lyzeczka proszku do pieczenia Bialka ubic dodac cukier,zoltka ciagla ubijajac dodawac make z proszkiem,orzechy.wymieszac.wlac do formy.upiec. Masa: 15 dag orzechow zmielonych 1/2 szklanki mleka wrzacego kostka masla 1/2 szklanki cukru pudru puszka ananasow Orzechy zalac mlekiem.Maslo utrzec z cukrem,dodawac orzechy.Ananasy odsaczyc i drobniutko pokroic,polaczyc z masa. Przelozenie: ciasto I - masa orzechowa -ciasto II - dowolna polewa czekoladowa. Ciasto piec w formie 24X36cm SMACZNEGO!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Cytuj
arabika Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 mniam mniam od samego czytanie przybywa mi na wadze :lol: Cytuj
Jola_A. Opublikowano 31 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 zapomnialam dodac ze miod do ciasta I musi byc rozpuszczony,czyli plynny (to tak gdyby ktos nie wiedzial) :lol: Cytuj
Gość grażka_k Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 pytanie takie: 1. ile czasu ma sie piec 2. w jakiej temperaturze 3. i czy wstawiamy do nagrzanego juz pieca Cytuj
Jola_A. Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ciasto piernikowe piecze sie od 30 - 40 min,ciasto orzechowe 25-30 min. temperatura 170-180 *.Tak, wstawia sie do nagrzanego piekarnika. :lol: Cytuj
basga Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 juz sobie wydrukowałam ten placuszek bo zapowiada się pysznie,znam tę masę tyle że w wersji bez ananaska,trzeba spróbować wersji exclusiwe a dawno nie piekłam piernika. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi