Skocz do zawartości

Ekskluzywniak


Jola_A.

Rekomendowane odpowiedzi

CiastoI: 1 1/2 szklanki maki 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki miodu(moze byc sztuczny) 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki kawy(wystudzonej) 2 jajka 1 lyzeczka sody lyzka przyprawy do piernika Jaja ubic z cukrem,dodac miod i olej,dodawac pozostale skladniki,wymieszac.Wlac do formy,upiec. Ciasto II: 5 jaj 1 niepelna szklanka cukru 15 dag.orzechow mielonych 5 dag maki tortowej plaska lyzeczka proszku do pieczenia Bialka ubic dodac cukier,zoltka ciagla ubijajac dodawac make z proszkiem,orzechy.wymieszac.wlac do formy.upiec. Masa: 15 dag orzechow zmielonych 1/2 szklanki mleka wrzacego kostka masla 1/2 szklanki cukru pudru puszka ananasow Orzechy zalac mlekiem.Maslo utrzec z cukrem,dodawac orzechy.Ananasy odsaczyc i drobniutko pokroic,polaczyc z masa. Przelozenie: ciasto I - masa orzechowa -ciasto II - dowolna polewa czekoladowa. Ciasto piec w formie 24X36cm SMACZNEGO!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

juz sobie wydrukowałam ten placuszek bo zapowiada się pysznie,znam tę masę tyle że w wersji bez ananaska,trzeba spróbować wersji exclusiwe a dawno nie piekłam piernika.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.