Jola_A. Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 CiastoI: 1 1/2 szklanki maki 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki miodu(moze byc sztuczny) 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki kawy(wystudzonej) 2 jajka 1 lyzeczka sody lyzka przyprawy do piernika Jaja ubic z cukrem,dodac miod i olej,dodawac pozostale skladniki,wymieszac.Wlac do formy,upiec. Ciasto II: 5 jaj 1 niepelna szklanka cukru 15 dag.orzechow mielonych 5 dag maki tortowej plaska lyzeczka proszku do pieczenia Bialka ubic dodac cukier,zoltka ciagla ubijajac dodawac make z proszkiem,orzechy.wymieszac.wlac do formy.upiec. Masa: 15 dag orzechow zmielonych 1/2 szklanki mleka wrzacego kostka masla 1/2 szklanki cukru pudru puszka ananasow Orzechy zalac mlekiem.Maslo utrzec z cukrem,dodawac orzechy.Ananasy odsaczyc i drobniutko pokroic,polaczyc z masa. Przelozenie: ciasto I - masa orzechowa -ciasto II - dowolna polewa czekoladowa. Ciasto piec w formie 24X36cm SMACZNEGO!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 mniam mniam od samego czytanie przybywa mi na wadze :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 31 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 zapomnialam dodac ze miod do ciasta I musi byc rozpuszczony,czyli plynny (to tak gdyby ktos nie wiedzial) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grażka_k Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 pytanie takie: 1. ile czasu ma sie piec 2. w jakiej temperaturze 3. i czy wstawiamy do nagrzanego juz pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ciasto piernikowe piecze sie od 30 - 40 min,ciasto orzechowe 25-30 min. temperatura 170-180 *.Tak, wstawia sie do nagrzanego piekarnika. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 juz sobie wydrukowałam ten placuszek bo zapowiada się pysznie,znam tę masę tyle że w wersji bez ananaska,trzeba spróbować wersji exclusiwe a dawno nie piekłam piernika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.