Skocz do zawartości

Ziemniaki z czosnkiem


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - około 1 kg ziemniaków - 1/4 litra rosołu drobiowego (może być z kostki) - sól - pieprz - czosnek wg uznania Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, umyć, i wielokrotnie ponacinać (mniej więcej tak jak kiełbaski na grilla). Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, posypać solą pieprzem, polać rosołem. Ziemniaki przykryć folią aluminiową. Piec około godziny w 180°C. Czosnek obrać, pokroić w plasterki i posypać nim gorące ziemniaki. Od tego momentu zapiekać je jeszcze około 15 minut, ale już bez przykrycia. Pysznie smakują do kurczaczka z rozna, i sałaty z miodem i czosnkiem... bo w mojej kuchni czosnek to podstawa, i nawet dzieciaczki zajadają...:lol: życzę smacznego;))))

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.