zazula226 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Składniki: - około 1 kg ziemniaków - 1/4 litra rosołu drobiowego (może być z kostki) - sól - pieprz - czosnek wg uznania Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, umyć, i wielokrotnie ponacinać (mniej więcej tak jak kiełbaski na grilla). Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, posypać solą pieprzem, polać rosołem. Ziemniaki przykryć folią aluminiową. Piec około godziny w 180°C. Czosnek obrać, pokroić w plasterki i posypać nim gorące ziemniaki. Od tego momentu zapiekać je jeszcze około 15 minut, ale już bez przykrycia. Pysznie smakują do kurczaczka z rozna, i sałaty z miodem i czosnkiem... bo w mojej kuchni czosnek to podstawa, i nawet dzieciaczki zajadają...:lol: życzę smacznego;)))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.