Skocz do zawartości

Matjasy w cytrynie


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 60 dag matjasów - 2 cytryny - biały pieprz - olej - szklanka mleka Sposób przygotowania: Majtasy zalać mlekiem wymieszanym ze szklanką wody. Odstawić na około 30 minut. Cytrynę sparzyć, wytrzeć i możliwie jak najcieniej okroić skórkę, którą następnie pokroić w cieniutkie paseczki. Z cytryny wycisnąć sok. Śledzie opłukać, osuszyć i pokroić w niezbyt szerokie kawałki. Śledzie układać warstwami w słoiku. Każdą warstwę skrapiać sokiem z cytryny, posypywać pieprzem i paseczkami ze skórki cytrynowej. Zalać olejem lub oliwą. Odstawić do lodówki na 24 godziny, do przegryzienia. Przepis wynalazłam z superstarego poradnika domowego mojej babci...:lol: ale jest super, polecam jak ktos lubie dziwne połaczenia śledzików;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.