ina12 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 " Przepisy czytelników" Kilka wydmuszek, galaretki owocowe w różnych kolorach. Wydmuszki starannie wypłukać gorącą wodą. Jeden otwór w każdej wydmuszce zalepić plasteliną lub plastrem. W kilku naczyniach przygotować galaretki ( każdy kolor osobno). Do każdej wydmuszki wlać szprycą trochę galaretki, odstawić do zastygnięcia, dodać galaretki innego koloru i w ten sposób kilkoma barwami warstwami wypełnić skorupki. Gdy galaretka wewnątrz dobrze stężeje, zanurzyć każdą wydmuszkę na kilka sekund w ciepłej wodzie, po czym delikatnie zdjąć skorupki. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamaica Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Przepis bardzo mnie zainteresował i te sympatyczne jajeczka na 100% zagoszczą na moim wielkanocnym stole. Nie omieszkam napisać jak się udały :D Do zobaczenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Efektownie wygladają, przypominam żeby postępować zgodnie z przepisem. Będę czekała na wiadomość. Pozdrawiam i życzę zdrowych, radosnych i w miłej atmosferze spędzonych Świąt Wielkanocnych. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 No dobra! Jajeczka już gotowe. Wyglądają naprawdę jak z bajki, chociaż... nie sądziłam,że wydobywanie ich z wydmuszek sprawi tyle problemów :-) W efekcie są troszkę "kostropate"... Ale to taki mniej istotny szczegół :D Do jajeczek przygotowałam też bezowe gniazdko (białka z cukrem ubite jak to zazwyczaj się robi przy bezach, upiekłam w tortownicy, robiąc przy tym nieco wyższy brzeg), które zamierzam jutro z samego rana wypełnić bitą śmietaną i dopiero na niej ułożyć jajeczka. Założę się,że będzie to jedna z najbardziej efektownych potraw na stole :D Dziękuję serdecznie za taki sympatyczny przepis i kończę już, bo coś za bardzo się rozpisałam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dziekuję za powiadomnienie mnie i za to że jajka będą podane w bezowym gniazdku z bitą śmietaną, nigdy bym nie wpadła na taki wspaniały pomysł. Teraz ja w taki sposób też będę robiła. Ja myślę że trudność z obieraniem z wydmuszek mogła być za mało ciepła woda. Przesyłam pozdrowienia. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamaica Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 To jeszcze raz ja :D Jak mówiłam tak zrobilam... Wyszło tak jak przypuszczałam super! Jajeczka były prawdziwą ozdobą naszego Wielkanocnego stołu i myślę,że już na stałe wejdą do naszych tradycyjnych,świątecznych dań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Co za radość że wzajemnie możemy sobie przekazywać przepisy i porady. Ja podaję przepisy osobiście przezemnie wypraktykowane. Największe podziekowanie należy się Dorotce i Marcinowi, za to ze tę stronę utworzyli i nam udostępnili. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.