ana Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 Ciasto z jagodami 5 żółtek 3 szkl.mąki 3/4 szkl.cukru 1 masło roślinne w kubku(250 g.) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 litr jagód bułka tarta Masło pozostawić na chwilę w temp.pokojowej aby zmiękło.Zagnieść ciasto z w/w składników.Wyłożyć na blachę na to jagody i posypać bułką tartą(aby jagody nie puściły soku). Ubić 5 białek,dodać 3/4 szkl.cukru i jeszcze raz ubić, dodać zapach(1/2 cukru waniliowego lub 1/4 butelki zapachu cytrynowego).Ubitą pianę wyłożyć na jagody.Piec w temp.150st. C ok.1 godz. W ten sam sposób można zrobić jabłecznik dodając zamiast jagód jabłka.SMACZNEGO!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Ciekawy przepis na szybkie ciasto ale niekoniecznie może być z jagodami czy jabłkami,można dać inne owoce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.