ina12 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Składniki: Brzoskwinie z puszki Śmietana kremówka (śmietanka 30%) Galaretki brzoskwiniowe do dekoracji: tarta czekolada, albo posypka kakaowa, albo kolorowa. Brzoskwinie włożyc do pucharków, galaretkę przygotować według przepisu i tężejacą zalać brzoskwinie, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie ubić śmietanę, nałożyć na przygotowane brzoskwinie z galaretką. Wierzch posypać tartą czekoladą, albo posypką kakaową, względnie kolorową. Ilość produktów uzależniona jest od wielkości i ilości pucharków, i ile chcemy tego deseru zrobić. Deser ten naprawdę jest bardzo smaczny. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ten deserek jest bardzo prosty i napewno bardzo smaczny. Można zrobić go również z innymi owocami lub użyć galaretek o różnych smakach. Doskonały jest również gdy zamiast śnieżki użyjemy prawdziwej bitej śmietany. Można użyć również posiekane orzeszki, sos owocowy, dołożyć kawałęk wafla lub rurki. Uwielbiam takie desery mniam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ja do tego deseru używam zawsze prawdziwą bitą śmietanę, tak jak podałam w przepisie. Z śnieżką napewno deser nie byłby tak smaczny i nigdy nie odważę sie użyć śnieżki. Ten deser to ja podaję od bardzo, bardzo, bardzo długiego czasu. Tobie pszczółko maja dziękuję za podpowiedź urozmaicenia tego prostego, a tak dobrego deseru. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zapomniałam napisać że pod koniec ubijania śmietany jak ma konsystencję gęstą, dodaję trochę cukru i jeszcze chwilę ubijam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 to ja jestem taka zakręcona i przeczytałam, żę w przepisie jest śnieżka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Nic takiego się nie stało, sprawa jest wyjaśniona, a ja dzięki przez tą śnieżkę przypomniałam sobie że do kremówki dodaje się cukier. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.