Skocz do zawartości

Twarożkowo-orzechowa Pasta Kanapkowa


Rekomendowane odpowiedzi

-250 g twarogu -jogurt naturalny lub śmietana -pęczek rzodkiewek -garść solonych orzeszków -pączek szczypiorku -sól, pieprz Twaróg rozgnieść widelcem i dodać tyle jogurtu (śmietany), żeby dał się łatwo rozsmarowywać. Rzodkiewki posiekać drobniutko lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek posiekać, orzeszki też. Wszystko połączyć i przyprawić do smaku. Ostrożnie z solą, bo należy pamiętać, że orzeszki też nie pozostają bez wpływu na smak pasty! Odstawić na 10 minut,żeby wszystko się przegryzło, a potem przystąpić do smarowania kanapek :) Polecam robić je z chlebka pełnoziarnistego, bo raz, że to dużo zdrowsze, a dwa, że efekt kolorystyczny dużo ładniejszy (ciemne pieczywko-biała pasta) :oops: Najfajniejsze są oczywiście te chrupiące w paście orzeszki, o czym z resztą przekonacie się jak ją zrobicie :) Przepis znaleziony w magazynie "Joy". Szczypiorek dodałam już od siebie :oops: Smacznego!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.