Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może mój syrop jest ciemniejszy bo kwiaty już były obsypane żółtym pyłkiem,zaczynały przekwitać.

Opublikowano

Zrobiłam ten syrop z dwóch porcji, ale dziś właśnie nastawiłam następne dwie - po prostu rewelacja, dziękuję za przepis. Znajomi nie mogli uwierzyć, że to z kwiatów bzu, a było tak!!! och jakie to dobrrrre, po prostu pycha ,przepis poszedł w świat.

Opublikowano

Moje kwiatki też się moczą do poniedziałku :grin: Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy , robie ten sok pierwszy raz , ale tak zachęcająco sie wszystkie wypowiadałyscie ,że się skusiłam .

Opublikowano

Ja już 2 porcje mam w słoiczkach,a dwie następne już się moczą i we wtorek będą robione...z dwóch porcji wyszło mi 16 słoiczków,12 większych i 4 takie mniejsze :grin: Majka nie będziesz żałowała jak zrobisz i posmakujesz...PYSZOTKA :lol:

post-2690-1180889545_thumb.jpg

post-2690-1180889560_thumb.jpg

post-2690-1180889572_thumb.jpg

Opublikowano

z kwiatów syropu nie robiłam ale za to sok z owoców czarnego bzu jest rewelacyjny na zimowe przeziębienia-osobiście się o tym przekonałam / najlepiej popijać taki gorący /.

Ja robię go tak:

zbieram kiście bzu,płuczę go,widelcem odrywam owoce od łodyżek.

Na 1kg owoców biorę 1kg cukru,gotuję aż zrobi się dużo soku i gorący wlewam do małych słoiczków,zakręcam i odwracam do góry dnem.

Roksanko....ja robię jak wyżej :grin:
Opublikowano

Kiedyś też robiłam sok z owoców czarnego bzu,ale jak poznałam przepis na syrop z kwiatów to zaprzestałam robienia z owoców...ten drugi robi się o wiele szybciej i nie ma tyle bałaganu po zrobieniu i nie trzeba się martwić,że coś się zaplami.

  • 1 rok później...
Opublikowano

Nawet ostatnio na ogrodniczym dawałam dziewczynom ten przepis...sama muszę też znowu zrobić,zwłaszcza,że ostatnio coś mnie gardło boli. :D

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wszyscy piszą przepisy a wie ktoś może kiedy najlepiej zrywać bez, kiedy jest najbardziej dojrzały??? I słyszałam również, że przed robieniem soku owoce powinny być przemrożone, czy to prawda? Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.