ana Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Racuchy 500g twarogu 2 jaja 40g masła o temp.pokojowej 100g mąki sól do smaku 80g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier zmielić.Dodać jaja,masło i ucierać.Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką racuchy i smażyć z obu stron na złóty kolor.Podawać z sokiem,posypane cukrem pudrem z dodatkiem wanili,z kwaśną śmietaną lub jogurtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.