anika Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 2 kg mięsa 0,5 kg cebuli 1 kostka smalcu ok 0,5 kg ziemniaków 1 przecier pomidorowy 2 duże ząbki czosnku 0,5 łyzeczki kminku sół, pieprz ,słodka i ostra papryka mieso pokroić w niedużą kostkę.Cebulę usmażyć na kostce smalcu na szklisto,po chwili dodać mięso i razem dusić godzinę (uwazając by się nie przypaliło).Mięso posolić,przelać do większego garnka i zalać wodą ,dodać kminek i gotować aż mięso będzie miękkie.Ziemniaki pokroić w małą kostkę ,ugotować,wlać do zupy wraz z wodą.na koniec zrobic lany makaron z: jajka wody mąki szczypty soli,składniki zagnieść. makaron potrzec na tarce i sypać powoli do gotującej się zupy. Następnie dodać przecier ,posiekany czosnek i doprawić solą pieprzem i paprykami. danie jest super polecam. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 To chyba musi byc strasznie tłuste 1 kostka smalcu do smażenia :) przeciez z miesa tez się jeszcze wytopi tłuszcz .Nie lepiej dac mniej tłuszczu podlać mieso odrobina wody Bedzie to z korzyścia dla watroby i chlesterolu . :) :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anika Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Oczywiście można zmniejszyć ilość smalcu będzie napewno mniej tłusty, a na smaku niestraci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 a jakie to mięso ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 a jakie to mięso ma być? Pozwole sobie odpowiedziec, wieprzowina albo wolowina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Pozwole sobie odpowiedziec, wieprzowina albo wolowina. to z tą wołowiną to raczej długo trzeba będzie to gotować...hmm... :)??: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 nawet bardzo dlugo,ja osobiscie wybieram zawsze wieprzowine.Prawdziwy bogracz prawdopodobnie gotuje sie z wolowiny,ale wieprzowina jest mieksza i lepiej smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.