Jola W. Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Jeżeli ktoś dysponuje, bardzo proszę o przepisy na nadzienia do kruchych babeczek. Takie jak wypełnianie babeczek galaretką, owocami czy bitą śmietaną już znam! Marzy mi się nadzienie budyniowe albo twarożkowe!!! Wiem że takie istnieją ale nie mam pojęcia jak je przyrządzić!! Jeśli macie jakieś pomysły to chętnie skorzystam,pozdrawiam Jola W. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Pianka do babeczek: 40dkg cukru 8 lyzek wody 1 lyzka octu 6% 8 bialek olejek waniliowy sok z cytryny Wode z cukrem i octem gotowac na bardzo gesty perlacy sie syrop.Bialka ubic na sztywna piane,zaparzac ja syropem stopniowo dodajac po pare kropli ciagle ubijajac,dodac olejek waniliowy i sok z cytryny. Babeczki napelniac pianka i lekko podsuszyc w piekarniku. A jesli chodzi o kremy budyniowe to na forum jest bardzo duzo przepisow. :) Cytuj
Jola W. Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 dzięki, może skorzystam :) Cytuj
Anna22 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Może te przepisy Cię zainteresuja brzmią bardzo smakowicie :) :) :oops: :oops: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...229&hl=babeczki https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...549&hl=babeczki https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...217&hl=babeczki https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...305&hl=babeczki Ja sobie przepisałam te z mandarynkami sezon owocowy się zbliża i zamiast mandarynek można używać co raz to inne owoce. Pzdrawiam Anna Cytuj
Jola W. Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 dziękuję ci bardzo, jakoś przeoczyłam te przepisy a wyglądają smakowicie! jeszcze raz dzięki! Jola Cytuj
zuziorek Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 U nas w domu preferuje się babeczki wypełnione masą z mleka skondensowanego (puszke gotujemy w wodzie przez 2 godziny) połączonego razem z dzemem z czarnych porzeczek. Mniam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.