Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i prosze o pomoc w znalezieniu przepisu na ciasto o nazwie BRUDAS .Kupilam go bedac w Polce w malej cukerni kolo Krakowa byl to wyrob domowy,moze wiec ktos zna przepis. Ciasto bylo cudowne do dzis niemoge zapomniec jego smaku. Bardzo bym chciala go zrobic sama??!!.

Opublikowano

Może to ciasto występuje również pod inną nazwą?

Podaj jakieś inne szczegóły tzn. rodzaj ciasta (biszkopt?), rodzaj masy, inne dodatki ...

Tak z pewnością będzie łatwiej znaleźć ten niepowtarzalny smak ...

Pozdrowienia!

Opublikowano

Może to ciasto występuje również pod inną nazwą?

Podaj jakieś inne szczegóły tzn. rodzaj ciasta (biszkopt?), rodzaj masy, inne dodatki ...

Tak z pewnością będzie łatwiej znaleźć ten niepowtarzalny smak ...

Pozdrowienia!

Dodaje informacjie o Brudasie.

Biszkopt byl czekoladowy /ciemny/ masa/ale jaka pycha/ tez ciemna

wiec mysle ze wlasnie dlatego nazwano go "Brudasem".

i dziekuje za reakcje!!

Pa pa dsas

Opublikowano

Tak sobie myślę, Jolu, że może ta masa to była z mleka skondensowanego z dodatkiem kakao (dlatego ciemna) ...

Jadłam kiedyś takie ciasto, ale było to na suwalszczyźnie i jeszcze była na to bita śmietana!

Opublikowano

hehehe, Bernimku, :D wiesz ze ja sobie dokladnie to samo pomyslalam, no ale zobaczymy, moze dowiemy sie cos wiecej o smaku tego ciasta. ach, az sama jestem ciekawa , co to za smakolyk. :D

Opublikowano

Hi! Moi Drodzy . Dzieki za zainteresowanie wiec tak jak pisalam masa i ciasto bylo ciemne biszkopt raczej normalny a masa przypominala budyniowa zadnych bakali,czekolady bardzo prosty ale jaki smak!!!./takie ciasta tylko moge jesc jak jestem w polsce a to jest nie zaczesto/. Wiec niepozostaje mi nic tylko czekac na wiadomosc z przepisem.Dzieki!!?? dsas.

Opublikowano

No wiec upiecz biszkopt, zrob mase budyniowa, dodaj do niej kakao, i sprawdz czy to to o co ci chodzilo. A przepisow na mase budyniowa na forum znajdziesz tysiace. Acha, i koniecznie daj znac co wyszlo.

Opublikowano

No dobra podam ci przepis na mase. 1/2 l. mleka 3 duze lyzki cukru 2 cukry waniliowe 2 lyzki maki zwyklej 2 lyzki maki ziemniaczanej 3 zoltka kostka masla kieliszek spirytusu kopiata lyzka kakao Z mleka odlac pol szklanki wymieszac z maka i zoltkami. Reszte mleka zagotowac z cukrem. Do gotujacego mleka wlewac budyn powstaly z maki. Ugotowac. Wystudzic. Maslo utrzec, dodawac stopniowo zimny budyn, kakao, i na koncu spirytus.

Opublikowano

Slicznie dziekuje z przepis zrobie go w przyszla sobote poniewaz wczoraj zrobilam Jolu twoj Truskawkowiec- Bananowiec/zobacz komentarz/.Ciesze sie bardzo ze znalazlam ta strone jest super.Spedzam duzo czasu na przegladaniu jej.Jak widze Jolu masz duzo fajnych przepisow w kolejnosci czeka "Kruche ciasto jablkowo sliwkowe" raz jeszcze dzieki pozdrawiam dsas

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.